Constructie

Rolluiken

Afwerking

Foto Album

Webshop

Home

Contacteer ons

Klik Hier om deze tekst te openen in Adobe Acrobat Reader (printvriendelijke versie)

Op deze pagina leggen we u stap voor stap de constructie van een zwembad uit. We gebruiken hiervoor ons standaard constructiemodel. Uiteraard wordt per klant een aangepast constructiemodel bij de offerte gevoegd. Bepaalde werken brengen een meerprijs met zich mee, dit wordt steeds duidelijk vermeld.    

          Voorbereidende werken.

·         Het uitpalen, de niveaus zetten, het klaarmaken van de werf en de voorafgaande bezoeken.

Let op: Indien het grondwaterpeil te hoog staat, is het noodzakelijk een voorlopige bronbemalinginstallatie met droogzuigfilters te plaatsen.(dit brengt een meerprijs met zich mee). De pomp wordt aangesloten op het elektriciteitsnet van de klant en het verbruik is ten laste van de klant. Indien er andere tijdelijke of blijvende draineringwerken blijken nodig te zijn, zullen de kosten welke voortvloeien uit deze werken aangerekend worden.

     1° stap: grondwerken

Deze gebeuren met een mechanische schop, dit veronderstelt dat de plaats toegankelijk moet zijn voor de machines en de vrachtwagens. De uitgegraven grond blijft ter plaatse, naast het zwembad. De afwerking geschiedt met de hand. Het is ook mogelijk de grond te laten wegvoeren doormiddel van vrachtwagens indien gewenst.

Eventuele prijs voor storten van grond is niet in de prijs inbegrepen.

Let op: De prijs wordt berekend op basis van uitgraving in normale en homogene grond. De aanwezigheid in de grond van rotsdelen, oude funderingen of andere onvoorziene zaken die onzichtbaar zijn boven de grond, zullen onderhevig zijn aan een prijsaanpassing. De firma BVBA Pantec kan in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor schade veroorzaakt aan ondergrondse leidingen, alsook voor de schade of verzakking van de toegang tot de werf welke werden veroorzaakt door vrachtwagens bij de grondwerken of bij het leveren van materialen.

     2° stap: ruwbouw van de kuip

·         Gieten van de bodem in gewapend beton met een dikte van ongeveer 25cm.

·         Muurconstructie in Steppoc blokken; betonblokken van 29cm, horizontaal en verticaal bewapend met ijzer; 2 maal diameter 8mm horizontaal en 1 maal diameter 12mm verticaal, dit wordt vervolgens volgepompt met beton.

·         Cimentering van de binnenkant van de kuip met vochtwerende producten, wat een volmaakte waterdichtheid verzekert. De hoeken aan de binnenzijde van het zwembad zullen afgerond worden, welke nadien het onderhoud van het zwembad vergemakkelijkt.

·         Cimentering van de buitenkant van de kuip met Knauf + teren.

·         Aanvulling rondom het zwembad met grond.

Opmerking: Indien er terrassen rond het zwembad komen, gebeurt de aanvulling met gestabiliseerd zand. Dit brengt een meerprijs met zich mee.

      3° stap: randsteen

Rondom het zwembad wordt een randsteen geplaatst in imitatie witte Franse steen, antislip en met opstaande neus om de waterspatten door golving van het water tegen te houden. Het type van steen en de kleur kan u aanpassen naar eigen keuze.

     4° stap: binnenbekleding van het zwembad

 • Plaatsing van polyesterhars, versterkt met glasvezels.*
 • Plaatsing van een laag Sicatop, vervolgens wordt de glasmozaïek geplaatst.*

*We hebben een breed gamma van types en kleuren ter uw beschikking.

      Extra opties

Aan de kuipconstructie kan eventueel het volgende toegevoegd worden:

 • Betonnen hoektrap; bekleding met polyester of glasmozaïek  met een X aantal treden.
 • Looprand van 20cm breedte, in de binnenomtrek van het zwembad, op ongeveer 1 meter onder waterpeil.
 • Rolluikschacht achter het zwembad in Steppoc blokken en voorzien van 1 skimmer, 1 bodempot en 1 inlaat met aparte leidingen in het filterlokaal. De muren worden van binnen en van buiten uitgecimenteerd en bekleed met polyester of glasmozaïek. De schacht wordt afgedekt met een bangkirai houten rooster of met dallen in dezelfde kleur als de randsteen, en de motorbak wordt met een extra kunststofplaat afgedicht.
 • Romeinse inlooptrap met als bekleding polyester of glasmozaïek.

      6° stap: inbouwstukken voor de filtratie van het zwembad

Dit omvat de plaatsing van:

 • Bodemzuigpot.
 • Skimmers(=oppervlaktereinigers).
 • Inlaten(type Hayward turbo).
 • Inlaten(muurdoorvoer + richtbare kop).
 • Overloopkop.

      7° stap: verbindingsleidingen

Deze dienen om de filter met de inbouwstukken in het zwembad te verbinden, alsook de aansluiting aan een afloop naar de riolering, die in staat is het debiet van de filter op te vangen.

De leidingen onder de grond zijn in gewapende PVC darm en zijn voorzien vanaf het zwembad tot aan de ingang van het technisch lokaal. Onze standaard prijzen zijn van toepassing voor afstanden van maximum 10 meter tussen het zwembad en het technisch lokaal. Indien de afstand groter is zullen bijkomende kosten verrekend worden.

De leidingen in het technisch lokaal zijn in harde PVC drukbuizen. Deze prijs geldt voor het plaatsen van de leidingen in een straal van 5 meter tussen de ingang van het technisch lokaal en de plaats van de filter. Indien de afstand groter is zullen bijkomende kosten verrekend worden.

      8° stap: filterinstallatie

Voor de filtratie van het zwembad voorzien wij een snelzandfilter in vinylester met een capaciteit die we voor u berekenen. Deze filter laat u toe het zwembadwater in 6 tot 8 uur te filteren, met een aangepaste pomp in kunststof. Dit wordt compleet door ons geplaatst met alle benodigde onderdelen.

Hoogbedzandfilter met meerdere lagen filtermedium welke een perfecte filtratie geeft.

Deze prijzen omvatten het plaatsen van de filterinstallatie alsook de nodige PVC kranen en PVC terugslagkleppen

Opgepast!:

Indien de installatie zich onder het waterniveau bevindt, kan de firma BVBA Pantec in geen geval verantwoordelijk gesteld worden voor waterschade die eventueel zou kunnen voorkomen worden bij een lek aan de technische installatie. Het is noodzakelijk dat de klant een afloop of een dompelpomp voorziet in deze situatie.

      9° stap: besturing van de filterinstallatie en andere elektrische toestellen

Door een elektrische schakelkast in kunststof met een aardlekschakelaar, horloge voor de automatische programmatie, een magnetische schakelaar en thermische beveiliging en automatische zekeringen. Dit alles op maat gemaakt voor uw zwembad.

      10° stap: elektrische aansluitingen

Bevat het leggen van de volgende kabels:

 • Tussen het binnenkomen van het elektrisch net het bedieningsbord.
 • Tussen ons bedieningsbord en alle elektrische toestellen van het zwembad. Alle kabels worden in opbouw gemonteerd in harde PVC buis of kabelgoten.

     11° stap: aansluiting op het waternet

Wij sluiten het water aan op het bestaande waternet en maken tevens een aansluiting met het zwembad.

      12° stap: automatisch rolluik voor het zwembad

Rolluik uitgevoerd in witte of solar lamellen, afgedicht met kunststof stoppen. Dezen worden bevestigd op een inox-as en zijn scharnierend op kunststoflagers. Motor werkt op 24 volt en haalt 3,5 toeren per minuut. Voor de omzetting van 220 volt naar 24 volt is er een transfo aanwezig, inclusief sleutelschakelaar en bord.

Er zijn 2 varianten met betrekking tot de plaatsing:

 • Inbouw versie: Het luik rolt zich op in een bak in gewapend beton juist achter het zwembad (zie ook de rolluiken pagina), bij voorkeur aan de kleine diepte. Bij het oprollen valt al het vuil in deze bak, daarom wordt het water dat zich in deze bak bevindt speciaal behandeld door de filterinstallatie. De rolluikbak wordt overdekt met een bangkirai houten rooster of met dallen in de dezelfde kleur als de randsteen
 • Opbouw versie: Dit systeem wordt voornamelijk voor bestaande zwembaden toegepast. Het wordt geplaatst op de randsteen en in voorzien van een houten of kunststof bekleding.

       13° stap: verwarming van het zwembadwater

Met inox warmtewisselaar, deze heeft 2 omlopen:

 • Primaire omloop met het CV water van de ketel met bedrijfstemperatuur van 90°C - 70°C.
 • Secundaire omloop met het te verwarmen en reeds vooraf gefilterd zwembadwater.

De inox warmtewisselaar met een vermogen van een X aantal Kcal/u wordt gemonteerd met een circulatiepomp, een gemotoriseerde- of magnetische klep, een thermostaat en de nodige afsluitkranen.

Eventueel met warmtepomp Pacmaster; 15 KW(meerprijs).

       14° stap: noodzakelijke bijhorigheden

 • 1 manuele stofzuiger met bijhorende telescopische steel van een X aantal meter, vlottende darm van een X aantal meter en skimvac.
 • 1 testkit voor controle van chloor en PH.
 • 1 inox ladder met een X aantal treden, uit 1 deel of 2 delig.
 • 1 waterthermometer.
 • 1 wandborstel.

       15° stap: aangename doch niet noodzakelijke bijhorigheden

 • Onderwaterverlichting op 12 volt, 300 Watt, geplaatst met veiligheidstransfo, schakelaar, kabels en contactdoos.
 • Automatische niveauregeling, houdt het waterpeil op de juiste hoogte.
 • Jetstream met motor. Accessoires: massageslang, sproeikop voor punctuele rugmassage en handgrepen.
 • Waterbehandeling met Poolcontrol voor het op peil brengen en houden van de actieve chloor en de zuurtegraad. Bestaande uit: 1 meet-, lees- en regeléénheid, 2 meetsondes in de bypass, 1 doseerpomp voor de PH, 1 doseerpomp voor de chloor(alle pompen met schakelcontact die deze stilleggen als de vloeistof op is), 2 injectoren, 1 doseervat van 100 liter voor de chloor, 30 kg vloeibare chloor, 25 liter Aquaminus; elektrisch en hydraulisch aangesloten en afgeregeld.
 • Waterbehandeling met ionisator JPS.
 • Waterbehandeling: PH regeling Pool Basic.
 • Vlottende isothermische afdekking(zomerafdekking).
 • Oprolsysteem voor afdekking.
 • Overwinteringsbache.
 • Terrasdallen.
 • Gewapende betonnen vloer van 18cm onder de terrassen.
 • Automatische stofzuiger.

       16° stap: speciaal voor binnenzwembaden

 • Luchtverwarming en -ontvochtiging met warmtepomp van het merk AIRMASTER type AMK 200 B2R(met ingebouwde warmwaterbatterij; vermogen 18 KW- uitvoering 3x 380 volt.
 • Aanzuigkanaal met rooster 60x80 cm geplaatst
 • Besturing door hygrothermostaat Eberle.
 • Besturing door digitaal afstandbesturingsbord met digitale wateraquastaat.
 • Aansluitingswerken CV elektrisch gedeelte + afloop voor condens.
 • Luchtkanalen met uitblaasrooster.

 

Indien u nog vragen heeft kan u ons steeds contacteren, u vindt onze contactgegevens onderaan op elke pagina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Bvba Pantec Ed.Robeynslaan 130A, 3290 Diest          Tel/fax 013 336521            Email: info@pantec.be